Enterijer moje sobe

Sastav Enterijer moje sobe

Moja soba je tipicno zenska soba, u njoj imate brdo potrebnih i jos vece brdo nepotrebnih stvari koje samo zauzimaju prostor i nicemu ne sluze.

   Medjutim, kao i svaka devojka ja sam ubedjena da c neki od tih papirica zatrebati, mozda ne danas ili sutra ili u narednih godinu dana, ali sam font kojim je istampana reklama firme koja proizvodi dzempere , a sa kojeg je doticna etiketa skinuta, sigurno ce imati neku upotrebu u dalekoj ili bliskoj buducnosti. Posto smo vec krenuli od smeca, kako moja mama strucno naziva papire oji prekrivaju sto, krenucemo upravo u tom pravcu. Sto je nekad sluzio za ucenje, ali nakon osnovne i srednje skole kao i fakulteta, zasluzio je penziju i oslobodjen je tereta knjiga. U njegovim fiokama se sad nalaze etikete, cestitke, ukrasni papir, papirici sa porukama koje mi sestra ostavlja i sve drugo sto za mene ima sentimentalnu vrednost. Naravno na njemu se nalaze poneke knjige, ali to je kic knjizevnos, knjige sa lakom akcijom koja se brzo cita i jos brze zaboravlja, prepune mudrosti koje pale samo junakinjama iz knjiga.


Sto se nalazi uz zid koji krasi ogromni prozor sa modernom zavesom u srvenim trakicama i zavesa od narandzastog organdina. Ne moram napomenuti da su zidovi zuti sa suto crvenim tapetama tako da je soba prepuna sunca cak i kad ga nema. Na tom istom zidu nalazi se nekoliko slika koje je naslikala moja sestra. Prava umetnicka dela ako mene pitate. U samom cosku nalazi se mala komoda sa zenskim potrepstinama i vesom, ali naravno i sminkom i svim onim uredjajima koji treba da ucine da vam kosa izgleda fantasticno. Do komode je sestrin krevet. Uvek je sredjen i zategnut. Mislim da je to jedini deo sobe koji je stvarno uvek cist. Sve ostalo odise zenskim neredom. Vise uzglavlja u cosku nalazi se kula kutija od cipela u kojima pored cipela ima opet nekih stvari koje ce mozda imati svrhu u nekom novom milenijumu ali je ipak od kljucne vaznosti da oni za sad ostanu u tim kutijama. Vec se blizimo kraju jer soba nije velika i ne moze bas puno stvari da stane u nju.

Naspramno sa prozorom nalazi se polica sa knjigama. Prepuna je, vec dugo stoji na tom mestu jer se plasimo da bi se mogla raspasti ako pokusamo da je pomerimo sa tog mesta. Prepuna je knjiga iz svih nasih preioda odrastanja, lektira, enciklopedija, sveski kao i strucnih knjiga sa studija. Sve je tu na jednom mestu.

   Kao sto rekoh, tipicna zenska soba. Ima svega i svacega, pogotovo sitnica koje uvek privlace paznju moje majke koja kad god udje sa nekom bitnom informacijom zavrsi nedorecena serpajuci po policama. Ko kaze da zenska soba nije interesantna.

One thought on “Enterijer moje sobe

  1. ahaha!ti imas veliku kamaru sitnica koje sluze,jos vecu kojih ne sluze a ja imam najvecu kamaru svega i svacega…ja sam ko hrcak…samo skupljam 😛

Leave a comment

Your email address will not be published.