Moja skola

Sastav iz srpskog jezika na temu Moja skola. Ukoliko i vi imate zanimljive sastave posaljite nam ih putem komentara.

Moja skola

Ne volim kada me pitaju da im opisem svoju skolu. Budimo realni ljudi, ali svi znamo stav djaka prema skoli. To je kao da robijasu trazite da vam opise svoju celiju.

Bez obzira na to sto u skoli stvari nisu bas tako rigorozne kao u nekom zatvoru, i to da svaki dan nakon tih sest ili sedam casova, velika vrata se otvaraju i pustaju vas na slobodu, sama cinjenica da te obavezni da boravite u njoj su nekako ogranicavajuci. Svakako je dobra strana to sto su sa vama stalno vasi prijateljii da muce istu muka, ali cak i kad biste pitali odlicnog djaka u skoli kako ona izgleda nece je opisivati sa preteranim entuzijazmom. Zamislite sad da to pitanje postavite nekome ko nije omiljen u skoli ili cak nema nijednog prijatelja.


Bez obzira na to sto cu se kao i svi sloziti i izjaviti nakon nekoliko godina kako je skola ipak najlepsi period mog zivota, sada cu iskreno reci. Moja skola je ista kao i svaka druga zgrada sa puno prozora. Da ne znam da je skola, licila bi mi na ambulantu, neku firmu, fakultet ili cak bolnicu. Unutra je svaka prostorija ista. Jedino se u pojedinim ucionicama razlikuje broj klupa ili opet broj i polozaj uticnica. Ne znam koja smo generacija, ali znam da nista u ovoj skoli nije novo.

Cak je i veci broj prozora razbijen i ulepljen iznova kako sam budzet skole ne dozvoljava tako ucestalu nadoknadu steta koju naprave djaci. Nema mnogo razlike sa skolom u koju ste vi isli, zar ne.

Leave a comment

Your email address will not be published.