Moje putovanje

Moje putovanje

Od svih putovanja na kojima sam bio jedno je ostavilo posebno snazan utisak. Kao i svaki momak koji se od malih nogu bavi fudbalom, sve sto ima veze sa tim sportom j vise nego fascinantno.

Kada su mi roditelji rekli da cemo tog prolecnog raspusta iskoristiti praznike za putovanje u Barselonu, jedino mi je u glavi bio slavni stadion Nou Kamp. Cini mi se da sam se samo za tako nesto spremao, sve sto sam pakovao u torbu bila je sportska oprema. Cuo sam ranije da postoje turisticke ture koje podrazumevaju obilazak cak i samih svlacionica. Bio sam spreman, aparat, sportska oprema i sva moja ustedjevina koju sam trebao potrositi u prodavnici suvenira. Ni samo putovanje koje je bilo kajnje iscrpno delovalo je kao najobicniji izlet kada se autobus zaustavio pored stadiona.


Istrcao sam prvi. Posmatrao sam oblake iznad stadiona i potvrdno klimao glavom znajuci da boljeg dana za ovo nece biti. Prosli smo kroz sve prostorije i usli cak i na sami teren po kojem su trcali sve sami velikani. Imao sam zelju da se izujem i bosom nogom osetim travu, udisao sam tako duboko osecajuci u vazduhu mirise dresova, znoja i krvi nastalih u povredama tokom utakmica.

Sve je proslo prebrzo, nisam ni stigao nakon muzeja da potrosim sve pare u prodavnici suvenira kada je vodja puta rekao da moramo da udjemo u autobus. Prebrzo je proslo ono sto me je najvise zanimalo.

Leave a comment

Your email address will not be published.