Opis pejzaža

Opis pejzaža sastav za školu iz srpskog, hrvatskog ili nekog sličnog razumljivog jezika. Najljepši sastavi iz osnovnu i srednju školu samo kod nas.

Opis pejzaza

Pogled na koji sam definitivno je navikla je prizor mog dvorista koji se proteze kroz velike prozore naseg dnevnog boravka.

Volim pojavu te nenormalno velike kajsije u dnu moje baste, koja raste u visinu i sirinu uprkos svim pravilima rasta za sve ostale normalne kajsije. Zimi joj nikad ne opadne svo lisce, a na mnogobrojnim granama stoje nanosi snega. Ali leti, leti je najlepsa. Kroz gustu krosnju probijaju se sitni i tanki zraci sunca koji kao iglice bodu na onim mestima gde se spuste. A kajsije uporno stoje cvrste i jedr, jos uvek nezrele za jelo, ali vec uveliko narandzasto blage boje da unese nemir u taj zeleni sklad kojim su ukrasene sve grane.


Oko nje se prostire travnjak od samog trotoara pa sve do komsijine baste, zelena trava dise novi zivot i mirise svake godine sve vise i vise. A pod kajsijom nalazi se sto i stolice, i tu se pije najlepsa kafa posle umornog dana i posla. U samom uglu baste, nalazi se jorgovan, vec dugo je tu. Ne secam se kad smo ga zasadili, samo se secam da je jednog dana osvanuo u onoj svojoj velicini prepun grozdova prelepog lila cveca koje opija svojim mirisom.

Ne treba coveku puno. Nismo ni svesni kako se svih tih stvari koje skupo platimo, brzo i zasitimo i na kraju opustamo se u hladu jedne stare kajsije.

Leave a comment

Your email address will not be published.