PRICANJE NESTVARNOG DOZIVLJAJA – DOGADAJA NA TEMU – KAD PORASTEM SAGRADICU BOLJI GRAD

Ako vam treba za skolu neki sastav sa temom pricanja nestvarnog dozivljaja ili dogadjaja na temu onda je mozda ovo prava tema za vas. Danasnji sastav je na temu Kad porastem sagradicu bolji grad. Nadam se da ce koristiti jos nekome osim ove zabrinute majke koja je zatrazila temu za svog sina.

KAD PORASTEM SAGRADICU BOLJI GRAD

Ja. 2028. godina. Ja. Strah i trepem moga grada. Neki zlobnici bi rekli da sam diktator i da ne postujem demokratiju. Argumente hoću, odgovaram i pokazujem grad, je li potrebno veci argument da vam dam.

Sjetite se ranije. Jesu li ulice bile čiste? Jesu li kante za smeće bile polomljene? Jesu li gradom hodali huligani, lopovi i ini koje neću ni da spominjem. Gde su sada? Grad sija. Drveće je čitavo i nijedna mladica nije isčupana. Kante se ne lome. Administracija je ubrazana, nema mita i korupcije, o teskim i lakim drogama neću ni da govorim. A zašto je to tako?

Zato sto sam ja se zakleo u sestom razredu da kad porastem da cu sagraditi bolji grad. Svaki napredak trazi svoje zrtve, ili kako bi Njegoš rekao ” Času meda jos niko ne popi sto je casom zuci ne zagrci, casa zuci iste casu meda smijesane najlakse se piju” Krivci od sada piju zuc a mi posten narod pijemo med i beremo plodove moga rada da napravim bolji grad.

Nulta tolerancija i totalna diktatura, ali pravična diktatura. Tako ja vidim svoju vlast. Kako drugacije odstraniti kancer nego ga odsjeci. Morali smo ukloniti problem. Morali smo ga eliminisati. Unisti ga i sasjeci u korjenu.

Ali grad je bolji i ljepsi i kad ja postanem problem eliminišite i mene.

One thought on “PRICANJE NESTVARNOG DOZIVLJAJA – DOGADAJA NA TEMU – KAD PORASTEM SAGRADICU BOLJI GRAD

Leave a comment

Your email address will not be published.