Sastav Boje oktobra – Oktobarske boje

Sastav na temu Boje Oktobra ili Oktobarske boje ali takodje i na naslov teme Oktobar. Iskoristite ovaj sastav za neku od te tri teme.

 

Jesen je opet pripremila platno za svoje novo umetnicko slikarsko delo. Sve oko nas lagano pocinje da se menja i dobija nov izgled.

    Svi ce vam reci da vole leto ili zimu, jedina dva definisana godisnja doba kada je ili toplo ili hladno, ali cinjenica je da su jesen i prolece ipak najlepsi, najumereniji sto se tice temperature a opet najkreativniji sto se tice boja i promena. Oktobar je najava jeseni kad sve ono sto smo navikli da je zelene boje prelazi u razne nijanse crvene i zute. Menja se drvece, jer cim lisce dozri i iz crvene boje polako pocne da prelazi u zutu, znam da nece jos dugo ostati na tom mestu, nego da ce drvece uskoro ostati pusto. Nebo nije tako zivopisno, sve cesce ga pokrivaju sivi oblaci koji nose teske i hladne kise, ali zato i trava i sve drugo sto nas okruzuje u prirodi menja svoje ruho.


Trava postaje prekrivena opalim liscem koje cuva sve ono vredno da se ne smrzne tokom zime i hrani pecurke onim sto im je najpotrebnije. Cak i sama zemlja ima tamniju boja jer je prepuna kise i uvek vlazna. Meka je i povinuje se pod nasim pritiskom. Sve je uzurbano jer se polako priblizava zima i treba pripremiti sve sto je neophodno.

    Mozda je ovo najtuznije doba zbog zime i kise koja gotovo da ne staje, ali je najsarenije jer priznajte nijedna krosnja nije iste boje kao ova druga. I to umetniku daje posebnu vaznost.

3 thoughts on “Sastav Boje oktobra – Oktobarske boje

Leave a comment

Your email address will not be published.