Sastav Neobicna vest

Neobicna vest

Niko ne bi mogao da nasluti tih dana da ce takva neobicna i krajnje neocekivana vest doci u nas dom. Cak sam i sama zaboravila da sam ispunila te papire.

Secam se da sam pre par godina videla na televiziji emisiju o djacima koji su dobijali stipendije za skolovanje u inostranstvu. Toliko mi se svidela prica jedne devojke koja je otputovala na taj nacin u Dansku da sam i sama dobila zelju da konkurisem za neku od tih stipendija. Stipendija e podrazumevala da se dostave uverenja o skolovanju i uspesima na casovima i vannastavnim aktivnostima. Ja sam oduvek imala zelju da odem u Irsku, tacnije u Dablin i uzivam u netaknutoj prirodi ove prohladne zelene zemlje. Ovo je bila jedinstvena prilika i resila sam da to ucinim.


Stipendija je podrazumevala godinu dana boravka, skolovanja po njihovom skolskom sistemu i boravak kod neke od porodica ili u djackom domu. Svi uslovi su mi odgovarali kao i avantura u koju bi ovo putovanje moglo da se pretvori. Poslala sam papire i iskreno posle izvesnog vremena sam cak i zaboravila da je stipendija mogla biti odobrena. Javljeno mi je tek sa nekoliko meseci zakasnjenja da je jedna devojcica morala odustati i da sam ja kao sledeci idealni kandidat izabrana.

Sad polako pakujem kofere i usavrsavam svoje znanje engleskog jezika. Znam za varijacije u jeziku i da su velike sanse da cujem i mnoge nepoznate reci. Ova zakasnela vest o stipendiji me je prosto oduevila i uverila da uvek ocekujem neocekivano.

Leave a comment

Your email address will not be published.