Strasno sam se uplasila

Strasno sam se uplasila sastav za 8 razred iz srpskog. Najveca kolekcija pismenih radova, sastava i lektira samo kod nas. Procitajte i brojne druge sastave koje smo napisali po vasim zeljama.

Strasno sam se uplasila

Oduvek sam volela zivotinje. Od kad pamtim sebe, uvek smo imali nekog ljubimca, psa ili macku, bez izuzetka, a koje smo najcesce mi deca dovodili kuci sa ulice.

Cesto su se i moji rditelji salili kako bih trebala biti veterinar jer toliko volim zivotinje i imam potrebu da ih zastitim. Samim tim sto sam uvek imala ljubimca, nisam se ni plasila zivotinja lutalica od malih nogu. Ali pamtim jedan dogadjaj iz mog ranog detinjstva kao veoma strasan i koji je u meni probudio nepoverenje prema psima. Tek sam krenula u prvi razred i vracala sam se kuci. Secam se da je padala kisa jer sam i sama mlatila kisobranom u ruci. U tom trenutku sam naisla na mali copor pasa koji je lutao nedaleko od kuce moje bake. Prolazila sam pored njih bez straha ali odjednom se grupa pasa ustremila na mene i pocela da me napada.


Opirala sam se i branila tim istim kisobranom, ali nisam uspevala da ih oteram. Tek nakon nekog vremena su odustali jer su videli drugog psa za kojim su odjurili. Taj trenutak sam prilicno uplasena iskoristila da otrcim prema bakinoj kuci. Dugo sam u soku sedela u hodniku ne izgovarajuci ni jednu rec. Niko nije ni znao da sam usla.

Tek nakon nekog vremena sam u tisini izasla i krenula prema svojoj kuci. Nikad vise nisam imala poverenja u pse koji se krecu u coporu, ne smatram da su uvek zivotinje osecajne prema maloj deci. Kao i svaka zivotinja imaju svoje predatorske nagone kojima vise ne verujem.

Leave a comment

Your email address will not be published.